Om oss

Nordic Ferries ble startet av Finn Dørum.

Finn er tidligere konkurranse-syklist og fjellklatrer. På nittitallet vant han det meste som fantes av off-piste sykkelritt, og han har også en rekke gode plasseringer innen iron-man og grener som triathlon. På mange måter er Finn en aldri så liten tøffing! Det var blant annen Finn som ble første nordmann til å sykle over Besseggen (mellom Gjendevatnet og Bessvatnet) i fordbindelse med Ibsendagene i 1997. Ja, for det var jo Henrik Ibsen som i Peer Gynt beskrev denne berømte, norske naturperlen i monologen som kalles ”bukkerittet”. Akkurat denne begivenheten skapte selvsagt enormt mye oppmerksomhet, og dette året ble Finn ganske godt kjent takket sine mange fjernsynsopptredener.

Det var også i forlengelsen av dette prosjektet at han startet ”Besseggen Bike”, turselskapet som brakte sykling inn i den norske Fjellheimen. Men Finn har egentlig helt fra barneårene av har brukt, og vært opptatt av, norsk natur.

I forbindelse med Nordic Ferries var oppdagelsen av de fantastiske norske fjordene helt avgjørende. Finn innså at det er de fantastiske fjordene som er inngangsportalen til mange av de beste, norske naturopplevelser. Og det finnes vel knapt en bedre måte å ankomme et norsk sted, det være seg et lite tettsted eller en stor by, enn nettopp ved å ankomme fjordveien. Finn har mange år bak seg i turist/reisebransjen. Og han har også holdt en rekke kurs som går på alt fra fjellturer, biking etc.

I 2009 skrev Finn boken ”Høy på norsk natur”, som var en slags selv- biografi/reise-erindringsbok. Boken solgte bra, og fikk også god tilbakemelding fra kritikerne. Finn er gift og har tre barn, og fem hunder av rasen Husky, som han tar med seg på vidden hver eneste vinter. Huskyene, altså.

I tillegg til Finn finner vi i administrasjonen Asle Kjørring og Fabiana W. Osen.

Asle har bred bakgrunn fra norsk og utenlandsk næringsliv, blant annet fra Skandiabanken og Cherry casino Personlige interesser er fjellklatring. Fabiana er vår blide sekretær som ordner alt det praktiske.

Geiranger